SOMMELIER

Darko Lugarić

Lugarić je osnivač projekta Lugy wine – platforme kvalificirane za osmišljavanje i realizaciju vinskih radionica, vinskih tečajeva, promocije vinara, pomoć vinarima kod odabira smjera u proizvodnji i prodaji vina te ocjenjivanju vina. Nudi široku lepezu edukacija i stručnih savjetovanja u ugostiteljstvu.

Darko Lugarić rođen je u Zagrebu. Unatoč tomu što je po struci inženjer strojarstva, profesionalni put odveo ga je u ugostiteljstvo čime se aktivno bavi više od 30 godina. Petnaest godina bio je suvlasnik i voditelj restorana koji je četiri godine za redom osvajao Michelinove preporuke. Diplomirani je sommelier u Hrvatskom sommelier klubu gdje godinama predaje i sudjeluje u vođenju stručnih radionica. U sommelierskoj karijeri vodio je i moderirao nekoliko stotina vinskih radionica po uglednim nacionalnim hotelima, restoranima i vinotekama te vinskim festivalima. Česti je član sudačkih panela na ocjenjivanjima vina u Hrvatskoj i susjednim zemljama. 2014. godine osvojio je titulu regionalnog prvaka na natjecanju sommeliera. Danas se ubraja u najcjenjenije hrvatske vinske stručnjake.

Lugarić je i osnivač projekta LUGY WINE u koji je pretočio svoju strast prema gastronomiji i tim putem prenosi svoje znanje te iskustvo o vinima i ugostiteljstvu. Lugy wine obuhvaća osmišljavanje i realizaciju vinskih radionica, vinskih tečajeva, promociju vinara i ocjenjivanje vina te široku ponudu edukacija i stručnih savjetovanja u ugostiteljstvu, prodaji i proizvodnji vina.

Okus vina je poput nježne poezije.

Louis Pasteur